miercuri, 19 martie 2008

Stiati ca..

- Cercetatorii britanici au urmarit realizarea unui " mirositor " electronic de la inceputul anilor '80 . Nasul bionic este folositoar in aplicatii comerciale , dar cu numai 50 de receptori nu este nici macar pe aproape de capacitatile nasului uman care are 100 de milioane de receptori . Cu toate astea , anul trecut , o echipa de cercetatori a Universitatii din Warwick au facut un progres : adaugand un strat subtire de muci artificiali pe senzorii nasului artificial i-au imbunatatit cu mult performantele.
- Biologii de la Universitatea din Newcastle au anuntat anul trecut ca au creat sperma umana din maduva osoasa. Sperma nu a supravietuit pana la maturitate dar experimentul a fost vazut ca un prim pas spre combaterea infertilitatii la barbati .
- Ultima generatie de proteze pentru picioare este fixata cu o tehnologie digitala care ofera utilizatorilor un mers mult mai natural si le ofera posibilitatea de a urca trepte. " Modulul piciorului inteligent " , fabricat de compania Ossur din Islanda , regleaza mersul utilizatorului dupa primii 15 pasi .
- Oamenii de stiinta au creat un penis bionic pentru a "vindeca" impotenta . Doi cilindri sunt fixati in penis , o pompa este fixata in scrot si o camera cu apa sarata este introdusa in abdomen. Cand pacientul doreste sa aiba o erectie strange pompa pentru a umple penisul cu apa , facandu-l tare.

Niciun comentariu: